"Pîr’in Davası Bin Yıldır Yaşıyor"

Büyükşehir Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Hoca Ahmet Yesevi’ söyleşisi ve imza günü programları ile devam etti. Yazar Fatih Duman günün ilk etkinliğinde Arifiye Fen Lisesi, daha sonra ise Faik Baysal Kütüphanesi’nde kültür sanat dostları ile bir araya geldi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Mart Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Hoca Ahmet Yesevi’ söyleşisi ve imza günü programları ile devam etti. Bu kapsamda ilk olarak Arifiye Fen Lisesi öğrencileri ile buluşan Yazar Fatih Duman, günün ikinci programında Faik Baysal Kütüphanesi’nde kültür sanat dostları ile bir araya geldi. Duman’ın Hoca Ahmet Yesevi’yi anlattığı kitabı ‘Pîr’in konuşulduğu programların sonunda kitap imzası da gerçekleştirildi. Sakarya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yazar Fatih Duman, gerçekleştirilen programlar için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Ölmeyen Ölü

Konuşmasında ‘Pîr’ kitabına da konu olan Hoca Ahmet Yesevi’den bahseden Fatih Duman, “Ölmeyen ölüler de vardır. Hoca Ahmet Yesevi bunların en başında gelir. O, ölmeyen ölülerdendir. Hoca Ahmet Yesevi, davası hala yaşayanlardan biridir. Bir milleti bir toplumu değiştirmek için azami gayret göstermiş biridir. Aradan bin yıla yakın zaman geçmesine rağmen biz hala Ahmet Yesevi’yi anabiliyorsak gerçekten kendisi o derdi, o hayali gerçekleştirmiş demektir. Sizleri, beni, bugünü hayal eden biri, bugünlerin derdiyle dertlenip öyle ölen insanlardan biri” şeklinde konuştu.

Peygamber Sevgisi

Hoca Ahmet Yesevi’nin peygamber sevgisine de değinen Duman, “Hoca Ahmet Yesevi için ‘63 yaşında toprağın altına girdi’ derler. ‘Peygamberin 63 yıl yaşadığı toprağın üstünde ben bu yaştan sonra yaşayamam’ demiş ve yerin altına kendine bir yer kazdırıp hayatını orada sürdürmüş” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Aynı şeyi dert ediniyorsanız şayet kardeş oluyorsunuz. Zira bu topraklarda insanlar aynı şeye inanmasalar da, aynı dili konuşmasalar da kardeş oldular, çünkü aynı dertle dertlendiler. İşte aynı derde nasıl dertleneceğimizi anlatan adamdır Ahmet Yesevi.”

Hürriyetin Sesi Ezan’dır

Yazar Fatih Duman, “Hoca Ahmet Yesevi, Orta Asya’nın ortasında, bozkırın ortasında çok da imkânı olmadan, gönlüne bir dert düşmüş bir adam. İstanbul’un fethi Fatih Sultan Mehmet’ten çok önce akıllara düşmüştür. Bunu akla düşüreninde Ahmet Yesevi olduğu söylenir. O, dünyayı değiştirmeye çalışıyor, o çok uzak diyarlardaki insanlara bir şekilde ulaşmaya çalışıyor. ‘Ezan işitilmeyen şehirler özgür olmayan şehirlerdir. Hürriyetin sesi ezan sesidir’ diye inanıyor. Yesevi Dervişleri ezan sesi işitilsin diye diyar diyar dolaşıyorlar. En uzak şehirlerde bile muhakkak bir Yesevi Dervişi ulaşmıştır. Allah’ın ismini oralarda duyurmuşlardır” ifadelerini kullandı.

"Pîr’in Davası Bin Yıldır Yaşıyor"
"Pîr’in Davası Bin Yıldır Yaşıyor"
8 yıl önce
tazminat davası